Musikken, kulturen og historien!

For deg som vil rappe og skrive – dyrke fram ditt uttrykk og formidle ditt budskap.

Musikken, kulturen og historien!

For deg som vil rappe og skrive – dyrke fram ditt uttrykk og formidle ditt budskap.

Hiphop – Rytmisk linje

 

Eit dykk inn i rapping, hiphop-musikken, kulturen og den korte, men svært innhaldsrike historien. Eit dykk inn i tekstskriving, av smarte, spyttende og morsomme linjer med ditt budskap. Linjer som du formidler på scenen og i studio.

Meir om linja

Bli med i eit miljø saman med andre musikarar, vokalistar, låtskrivarar og produsentar frå fordjupningsfaga Artist og låtskrivar, Musikkproduksjon og Band: scene og studio. Kombinasjonen resulterer i eit kreativt miljø der arbeid i studio og øvingsrom er ein naturleg del av kvardagen.

Skulen har moderne og godt utstyrte studio som er opne fram til kl. 23 alle dagar.

Skulen er stolt over å ha knytt til seg Ralph Myerz (Erlend Sellevold) som hovudlærar. Ralph Myerz er ein anerkjend produsent og musikar. Han har vunne Spellemannspris for albumet Supersonic Pulse, og samtlege 6 album har solgt til gull eller platina. Den største inspirasjonskjelda er hiphop og r&b, men og andre sjangere som pop, deep house og disco.

Fire fordjupningsfag – tett samarbeid

Band: scene og studio, Artist og låtskrivar, Hiphop og Musikkproduksjon samarbeider tett. Våre arbeidsmetodar set deg som elev i reelle situasjonar og gjev deg eit godt fundament for å forstå prosessane i bransjen.

 Du har tilgang til flotte fasilitetar, profesjonelt utstyr og ein lærarstab som utfyller kvarandre på alle fagfelt. Studieturen er inkludert i skulepengane.

Utstyr og fasilitetar på skulen

På Manger folkehøgskule er me stolte over å ha ein heilt sjuk utstyrspark som spenner frå moderne datadrive utstyr til det akustiske og vintage.  

Meir info
Studietur

Linjene Artist og låtskrivar, Band: scene og studio, Hiphop og Musikkproduksjon samarbeider mykje i løpet av skuleåret og det er derfor naturleg å dra på studietur saman. Målet for studieturen er å besøke nokre av dei mest nyskapande og hippaste miljøa i musikkbransjen. Tidlegare har turen gått til London, New York og Los Angeles, og me er stadig på utkikk etter nye og spanande destinasjonar. Det er ei heil verd der ute å oppdage! Me besøker studio, scener og utøvarar frå mange ulike sjangre som kan dele av sine erfaringar og sitt kjennskap til det lokale musikklivet. Vi går også sjølvsagt på konsertar og forsøker å få med oss så mykje som mogleg av den lokale kulturen på alle måtar.

For skuleåret 22/23 reiste me til London

I 2023 hadde vi omvisning og undervisninsopplegg på: 
SOHO Radio
SOHO Sonic Studio
SixtyfourMusic
Point Blank Music School
Wembley Music Store
Servants Jazz Quarters
Ronnie Scotts
Konserter vi var på:
Sungazer
Nneka
Les Miserables (musikal)
Open Mic/ jamsession på Spice of Life (SOHO)

Uansett reisemål kan me garantere ein innhaldsrik og spanande studietur du aldri vil gløyme!

Fag i faget
  • Musikkteknologi med Logic Pro X
  • Bruk av mikrofonar.
  • Produksjon og arrangement.
  • Miksing. Bruk av verktøya EQ, kompressor, reverb.
  • Musikkteori
  • Bransjelære

Views: 202